Writers Unlimited

Writers Unlimited is een organisatie die schrijvers, dichters, denkers en geleerden samenbrengt en meerdere malen per jaar internationale literaire festivals organiseert. Het hoogtepunt is het jaarlijks Winternachten festival in Den Haag. De organisatie had al jaren een goed werkend custom backoffice systeem en een verouderde website. De wens was het systeem te behouden en een custom website te bouwen, aangesloten op dat backoffice systeem. Wij zagen meteen een uitgelezen kans voor een custom koppeling tussen de backoffice en Bolt. Een uitdaging die we graag aangaan!

Het backoffice systeem houdt alle relevante informatie van de festivals bij, inclusief zaken die niet op de website komen. Wij dienden daar op in te pluggen om zo de relevante informatie te importeren die op de website moest komen. Functioneel hebben we daarvoor in overleg wat extra zaken moeten toevoegen aan de backoffice. Daarnaast maakten we een import extensie voor het CMS waarmee alle relevante informatie voor publicatie op de website binnengehaald wordt en al die info in het CMS automatisch geupdate wordt. Met een druk op de knop is vanuit het backoffice systeem Bolt te updaten.

Multisite met B-Unlimited

Naast de website voor het Winternachten Festival hebben we in 2016 ook de website voor B-Unlimited mogen ontwikkelen, in dezelfde lijn maar met een eigen stijl. De import extensie is aangepast om zo een multisite koppeling mogelijk te maken vanuit het backoffice systeem met meerdere websites. B-unlimited is het Haagse Centrum voor Literatuur, Science & Debat dat meerdere malen per jaar plaatsvindt in de Centrale Bibliotheek in Den Haag. Collega Derk nam de honneurs wederom waar voor het design en na het voortraject kwam er een mooi en 'warm' schermbreed responsive ontwerp naar boven. Inmiddels is deze in Bolt gerealiseerd en te bewonderen op http://www.b-unlimited.nl

Wat wij gedaan hebben:

Voortraject, functioneel ontwerp en webdesign. Front- en backend development, custom Bolt extensie

Dit project is opgeleverd in april 2017.
Vragen? Neem contact op:

070 345 76 28

www.winternachten.nl