Wikimedia

Wikimedia is de organisatie die achter bijvoorbeeld de internet encyclopedie Wikipedia zit. Zij ondersteunt vrijwilligers en organisaties die in Nederland vrije kennis verzamelen en verspreiden. Wij bouwden hun nieuwe website in Bolt waarin verschillende afdelingen binnen de organisatie samengevoegd werden en een gezamenlijke plek kregen om kennis, evenementen en informatie te delen.

2014-07/wikimedia_def.jpg 2014-08/wikimedia_home.jpg 2014-08/Wikimedia_devices.jpg

De Wikimedia website heeft ruimte voor verschillende projecten, die allemaal een eigen agenda kunnen beheren. Zo hebben de afdelingen een eigen plek, maar treedt de organisatie met één gezicht naar buiten. Wikimedia beschikt via de Wikimedia Commons over een indrukwekkende hoeveelheid beeldmateriaal, waarbij de foto's netjes allemaal een bronvermelding krijgen volgens de creative commons licentie.

De vormgeving moest eenvoudig zijn, in de herkenbare wikimedia kleuren. De vele bezoekers en vrijwilligers moesten het duidelijk herkennen als hun platform, zonder al te veel toeters en bellen die de aandacht van de content zouden afleiden. De website is responsive gebouwd op het css framework Foundation, waarbij we het CMS Bolt gebruikt hebben.

Wat wij gedaan hebben:

Two Kings deed de wireframes, vormgeving en bouw van wikimedia.nl. Het gebruikte CMS is Bolt.

Dit project is opgeleverd in november 2013.
Vragen? Neem contact op:

070 345 76 28

wikimedia.nl