Stranden Den Haag

De Gemeente Den Haag had nog een oude native app over het strand die aan groot onderhoud toe was. Het leek ons een beter plan in plaats van onderhoud te verrichten de app opnieuw te bouwen als een moderne Progressive Web App! Dus geen dubbele ontwikkelkosten, geen twee soorten code en geen duur onderhoud. Nee, juist een moderne webapp, onderhoudbaar, ambachtelijk, en gebaseerd op nieuwste technieken! En dat voor minder dan het onderhoud van twee native apps...., dus we mochten aan de slag!

2018-08/1533567192_strandendenhaag

Nou is het al een aantal jaren bekend dat de toekomst niet bij native apps ligt. Statistieken laten zien dat over het algemeen gebruikers gemiddeld 0 apps per maand downloaden!! Gebruikers zijn wat huiverig voor nieuwe apps, en het hele proces van naar een app store gaan, zoeken, downloaden, installeren is ook niet alles. Daar dachten ze bij Google ook zo over en kwamen met een oplossing: door slimme technieken webapps bouwen met al het goede en fijne van native apps, maar dan dus gewoon beschikbaar op een web adres. Niks verplicht downloaden, geen app store voorwaarden, etc. etc. Gewoon intypen en gaan! En bevalt het, dan kan je de app alsnog razendsnel op je homescreen installeren. 

Voor de Stranden Den Haag app mochten we dit dus ook gaan doen. In een relatief kort tijdsbestek, want het zomer/strandseizoen was al begonnen. Het fijne was dat we door onze ervaring met het bouwen van responsive websites al snel een goede basis neer konden zetten. Dit verweefden we met Vue.js tot een Progressive Web App (PWA). In fase 2 gaan we het geheel verder uitbouwen en nog meer gebruik maken van de mogelijkheden die beschikbaar zijn bij Progressive Web Apps voor caching, betere performance en een appy gebruikservaring!

Wat de app nu doet? Je kan de stranden van Den Haag bekijken, het actuele weer, de watersportmogelijkheden, reddingspostlokaties en meer informatie over leuke en interessante plekken in Scheveningen en Kijkduin.

Bekijk met je mobiel eens strandendenhaag.nl

Wat wij gedaan hebben:

Herbouw van een native app naar een Progressive Web App,
Koppeling met externe weerservices,
Koppeling met CMS Bolt,
Web/icon design

Dit project is opgeleverd in augustus 2018.
Vragen? Neem contact op:

070 345 76 28

strandendenhaag.nl