Nationaal Onderwijsmuseum

Het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht is in juni 2015 verhuisd naar een mooi monumentaal pand genaamd "De Holland". Daar moest ook een nieuwe huisstijl en responsive website bij komen. Samen met het Nationaal Onderwijsmuseum gingen we aan de slag!

2015-08/onderwijsmuseum-pres1.jpg 2015-08/onderwijsmuseum-1.jpg 2015-08/onderwijsmuseum-2.jpg 2015-08/1439476643_onderwijsmuseum-4.jpg

Terwijl ontwerper Michaël Snitker zich ging bezighouden met de huisstijl en de look van de website startten wij samen met het Onderwijsmuseum een voortraject om te bepalen welke onderdelen op de site zouden moeten komen en waar dat het beste zou kunnen staan. In enkele sessies werkten we door middel van personas en scenarios de sitemap en wireframes uit. Wat zoek je als onbekende aspirant bezoeker? Waar zoek je dat? Hoe haalt het Onderwijsmuseum nieuwe bezoekers binnen via de site en hoe komen ze terug om bijvoorbeeld komende exposities te bekijken? Zodra we dat meer in beeld hadden gebracht, bleek het logo ontwerp ook al aardige vormen aan te nemen. Op basis van die nieuwe huisstijl en de verse wireframes van de toekomstige website ging de ontwerper dus weer verder met de look & feel. Zo konden wij bij Two Kings alvast beginnen met het bouwen van de basis en het opzetten van de ontwikkelomgeving.

Voor een website van dit 'formaat' was het CMS Bolt de ideale content management tool. Door het strakke schema en de continu terugkoppeling en overleg liep het project gesmeerd. Te meer omdat we Bolt gebruikten, Drupal zou bijvoorbeeld al snel overkill zijn en te zwaar worden. Bolt leent zich goed voor het agile neerzetten van een nieuwe site. En eenvoudige beheersbaarheid na oplevering!

In juli 2015 vond de opening van het Nationaal Onderwijsmuseum in het nieuwe gebouw 'De Holland' plaats. Daarbij werd ook meteen de nieuwe website gepresenteerd. Voor ons was het een zeer geslaagd en gestroomlijnd project. Het resultaat kan je bewonderen op www.onderwijsmuseum.nl

Wat wij gedaan hebben:

Samen met ontwerpstudio Michaël Snitker en het Nationaal Onderwijsmuseum ontwierpen en ontwikkelden we de site, van concept & wireframing tot aan realisatie & oplevering in het beste CMS sinds gesneden brood.

Dit project is opgeleverd in juli 2015.
Vragen? Neem contact op:

070 345 76 28

www.onderwijsmuseum.nl