Nederlandse Transplantatie Stichting

De Drupal website van de Nederlandse Transplantatie Stichting hebben we sinds 2012 in beheer en sinds die tijd hebben we een groot aantal verbeterpunten doorgevoerd, waaronder de website webrichtlijnen-proof maken (Webrichtlijnen versie 1). De NTS wilde echter ook dat de site optimaal te bekijken zou zijn op mobiel en tablets en wij wilden graag aan de Drupal backend en het theme sleutelen. Zo kwam het dat we kortgeleden begonnen aan de herbouw van de website: een nieuw responsive design, een strakker Drupal theme en voldoen aan Webrichtlijnen V2 AA.

2014-11/nts-theme.png 2014-11/Screen Shot 2014-11-11 at 16.05.13.png 2014-11/Screen Shot 2014-11-11 at 16.06.06.png 2014-11/Screen Shot 2014-11-11 at 16.05.26.png 2014-11/Screen Shot 2014-11-11 at 16.04.42.png

Onze collega's van Eend - waar we wel vaker mee samenwerken - zorgden samen met de NTS voor de nieuwe look-en-feel en een logische website-structuur. Aan de basis van het nieuwe ontwerp lag het bestaande desktop ontwerp. Deze kreeg een strakkere en modernere vormgeving en werd vertaald naar een responsive website, zodat de gebruikerservaring ook zo optimaal mogelijk zou worden op mobiel en tablet.

Drupal theme

Bij Two Kings hebben we ruime ervaring met Drupal implementaties. We zagen dan ook snel in dat we bij het bouwen van het nieuwe design meteen een performance- en optimalisatieslag konden maken door de Drupal theme voor de NTS website in zijn geheel opnieuw op te zetten. Bij het re-design is het overgrote deel van de bestaande content gebleven. Wij konden nu door het herbouwen van de templates & views de website stroomlijnen en meer modulair opzetten, wat meteen onderhoudsvoordelen geeft. De NTS krijgt er een strakkere, opgeruimde en beter beheersbare website voor terug. Wij konden aan de slag met SASS, CSS3 & JavaScript en andere fijne front-end technieken die het werk zo leuk maken! Over de hele linie hebben we in de Drupal theme een versimpeling ingevoerd door veel modules en technische oplossingen juist te verwijderen en daarvoor in de plaats meer gebruik te maken van de Drupal core functionaliteit. Het aantal templates in de templates map is daardoor alleen al met 30 afgenomen. Ook hebben we veel views opnieuw gebouwd en modulair ingericht in combinatie met de Drupal theming mogelijkheden.

Webrichtlijnen V2 AA

Een ander doel van de NTS was om de website te laten voldoen aan de Webrichtlijnen Versie 2, niveau AA. Hiermee is de site toegankelijk en bruikbaar voor alle bezoekers, dus ook diegenen met een (visuele of motorische) beperking. Vorig jaar hadden we samen met de NTS de website conform Webrichtlijnen versie 1 omgebouwd, maar dan wel alvast in HTML5, als eerste stap richting de Webrichtlijnen V2 keuring. Daardoor was de content van de site ook al extra goed bekeken door de redactie van de NTS. Inmiddels heeft de keuring plaatsgevonden, en mogen we op de site vermelden dat deze aan de Webrichtlijnen V2 niveau AA voldoet. Dit is de derde website door Two Kings dit jaar die we met een webrichtlijnen keurmerk hebben opgeleverd.

Sinds een week staat de nieuwe site live met een kersvers Webrichtlijnen V2 logo erbij! Wij zijn trots op het resultaat!

Wat wij gedaan hebben:

Herbouw van het Drupal Theme, PHP templating en views. Implementatie nieuw responsive design Webrichtlijnen V2

Dit project is opgeleverd in november 2014.
Vragen? Neem contact op:

070 345 76 28

www.transplantatiestichting.nl