Museum de Gevangenpoort

Een nieuwe website voor Museum de Gevangenpoort. Mobile-first, een nieuwe vormgeving en ons favoriete CMS Bolt.

2016-01/1451915357_gevangenpoort-portfolio.jpg

In navolging van de vernieuwde website van het Haags Historisch Museum is ook de website voor Museum de Gevangenpoort door ons onder handen genomen.

Het proces

Voor deze website hebben we eerst wireframes opgezet. Vanwege het budget hebben we samen met het museum het besluit genomen om deze wireframes voor een groot deel te baseren op de eerder gemaakte wireframes van het Haags Historisch Museum.

Na goedkeuring van de wireframes zijn we begonnen met vormgeving en de bouw van de website. Ook met deze site zijn we uitgegaan van het mobile-first principe waarbij de website is geoptimaliseerd voor mobiel gebruik en waarbij met het veranderen van apparaat en verbinding wordt de site steeds visueel uitgebreider wordt.

Nadat het ontwerpen en bouwen van alle templates zijn deze gekoppeld aan de laatste versie van het CMS Bolt. Vervolgens hebben wij de contentmigratie opgezet. Alle oude content is vanuit het oude CMS overgezet naar het nieuwe CMS Bolt. Hierdoor was het voor de redactie nog maar een kleine klus om alles gereed te krijgen voor de lancering van de website.

Het resultaat

Het resultaat is een mobile-first website met een duidelijke informatie voorziening voor de gebruiker en (potentiƫle) bezoekers van het museum.
Neem zelf een kijkje op Gevangenpoort.nl!

Wat wij gedaan hebben:

Two Kings verzorgde de wireframes, het ontwerp en de ontwikkeling van de website

Dit project is opgeleverd in januari 2015.
Vragen? Neem contact op:

070 345 76 28

gevangenpoort.nl