Holland dance

Holland Dance profileert zich niet meer alleen met het wereldberoemde festival, maar organiseert en produceert ook tal van evenementen daaromheen. Dit moest in de website duidelijk naar voren komen. Voor de vormgeving was het een wens dat de website vooral licht moest zijn, moest uitnodigen om lekker doorheen te klikken en natuurlijk goed de bezoekers richting de ticketverkoop moet wijzen.

2014-07/hollanddance_def.jpg 2014-07/hollanddance-blokken.jpg 2014-07/hollanddance-agenda.jpg 2014-07/hollanddance-vorstelling.jpg

De oude website van Holland Dance was erg donker en had weinig ruimte voor informatie. Bovendien vond de redactie het erg moeilijk en omslachtig werken in het oude cms. Holland Dance wilde dat hun activiteiten als productiehuis goed naar voren kwamen, en dat duidelijk was dat er meer was dan alleen het festival.

Het proces

We splitsten het proces op in twee delen; Het functioneel ontwerp en het uiteindelijke bouwen van de site. Samen met Holland Dance zetten we eerst op papier wat er in de nieuwe website moest komen. Welke onderdelen zijn er, wat is belangrijk en moet aandacht krijgen, en op welke manier komt dit op de pagina's. In wireframes en een functioneel ontwerp zetten we al deze delen op de goede plek, zodat we een duidelijke blauwdruk van de website kregen. Daarbij moest dit ook gebouwd kunnen worden binnen het beschikbare budget, dus er moest van te voren goed nagedacht worden over de priotiteiten.

Na de wireframes maakten we het visuele ontwerp van de website. We gingen aan de slag op basis van de huidige huisstijl en ontworpen een heldere en lichte website met veel gebruik van de huisstijlkleur roze. Bij elke voorstelling voegden we duidelijke knoppen toe om tickets te kopen of meer informatie te krijgen. De redactie kan banners en reclameblokken voor de eigen voorstellingen in de site plaatsen en omdat ze beschikken over ontzettend mooi beeldmateriaal ziet dit er snel aantrekkelijk uit.

De opbouw van de site

In het CMS bouwden we een custom deel waar de redactie in de backend netjes de evenementen, eigen banners en locaties in bij kan houden. Ook is er een samenwerking aangegaan met Sort of Date, die gebruikt wordt als datumprikker bij de voorstellingen. Op m.holland-dance.com is een beknopte mobiele website te zien. Als het festival is, dan kunnen we met een kleine aanpassing een extra balk met daarin festivalnieuws en een extra navigatie op de site tonen. Voor het verkopen van de tickets maakten we een eenvoudige link naar Basic Orange waarbij de redactie alleen maar een link hoeft te kopieren en te plakken.

Het resultaat

Het resultaat is een mooie lichte website waarin het beeldmateriaal van Holland Dance goed uit komt. Alle activiteiten van Holland Dance hebben een eigen plek en met één klik kunnen bezoekers een ticket kopen via Holland Dance of via één van de betrokken theaters. De site is opgeleverd in 2012 en heeft ondertussen nog wat kleine veranderingen ondergaan maar is qua functionaliteit en vormgeving nog helemaal bij de tijd. Holland Dance en wij zijn er erg blij mee. Je kan de website bekijken op holland-dance.com.

Wat wij gedaan hebben:

Two Kings maakte het functioneel ontwerp en de vormgeving, en bouwde de gehele website in het CMS PivotX.

Dit project is opgeleverd in mei 2012.
Vragen? Neem contact op:

070 345 76 28

www.holland-dance.com