GroenLinks

De oude website van GroenLinks draaide nog op Drupal 5 en had een nieuw en moderner ontwerp nodig. Samen met 'Eend' uit Utrecht -die het ontwerp voor hun rekening namen- bouwden wij de nieuwe website van GroenLinks en de ruim 300 afdelingwebsites in Drupal 7. Daarnaast is het nieuwe GroenLinks.nl responsive opgezet, zodat op uiteenlopende media zoals je mobiel, tablet of een 'gewone' desktop de website optimaal te bekijken is.

Impressie van Groenlinks website 2014-07/groenlinks_portret.jpg 2014-07/groenlinks_standpunten.jpg

Eén Drupal backend voor 300 sites

Ook die nieuwe GroenLinks website moest weer in Drupal gebouwd worden. De afdelingssites worden vanuit één Drupal backend beheerd met per afdeling een eigen webmaster, redacteuren en leden. Hierbij hebben we o.a. gebruik gemaakt van de Domain Access module, waarmee je binnen Drupal de subsites en bijbehorende content kan scheiden. Zo blijft er overzicht voor de redacteuren van de verschillende afdelingen en verdwalen mensen niet binnen de bulk aan content die in een backend voor 300 websites kan voorkomen.

Custom werk

En Two Kings zou Two Kings niet zijn als we daar niet ook een 'ambachtelijk' strak en custom Drupal theme voor bouwden! Met het nodige programmeerwerk in custom Drupal modules en een strakke responsive Front-end structuur mag het resultaat er wat ons betreft wezen. De website oogt fris, is overzichtelijk en voldoet aan de moderne technische eisen. En de komende tijd mogen we daar ook nog eens veel moois aan toevoegen.

Wat wij gedaan hebben:

We realiseerden een complexe herbouw en migratie van de GroenLinks website en al haar afdelingssites in Drupal 7. Daarnaast implementeerden we het nieuwe ontwerp in een custom Drupal theme, programmeerden we een rits custom Drupal modules voor maatwerk onderhoud & beheer en legden we koppelingen aan met andere systemen.

Dit project is opgeleverd in januari 2014.
Vragen? Neem contact op:

070 345 76 28

www.groenlinks.nl