Fietsersbond Routeplanner

Op de Fietsersbond routeplanner kan je alle mogelijke fietsroutes plannen; Racefietsroutes, knooppuntroutes, de kortste of juist de snelste route. Deze routes kan je printen of exporteren als GPS bestand voor op de fiets. Vrijwilligers van de Fietsersbond zorgen voor het up-to-date-houden van alle routes, maar mocht je toch iets tegenkomen dat niet klopt met de beschrijving, dan kan je dit in de planner doorgeven.

2014-07/Fietsersbond_routeplanner_def.jpg 2014-07/fietsersbond_routeplanner_route.jpg 2014-07/fietsersbond_routeplanner_opties.jpg

De routeplanner van de Fietsersbond was redelijk gedateerd, maar werd ontzettend veel gebruikt. Bovendien was deze nog in flash gebouwd, en dus niet bruikbaar op de iPhone en iPad. Om de hele routeplanner een flinke update te geven en klaar te maken voor een paar jaar nieuw gebruik, maakte Dauw Design een redesign van de planner.

Een nieuwe planner

Wij bouwden vervolgens de hele planner weer op vanaf scratch. De routes en de daarbijbehorende punten zaten allemaal in de API, Two Kings zorgde ervoor dat er ook daadwerkelijk routes gevonden werden, getoond werden, en getweakt kunnen worden. Zo kan je kiezen voor een natuurroute, een knooppuntenroute, of juist een speciale racefietsroute. Het beheer van de contentpagina's werd opgebouwd in ons nieuwe CMS Bolt.

Om je favoriete routes te bewaren kan je inloggen met je Fietsersbond account. Deze routes kan je vervlgens ook ophalen op de mobiele versie van de planner om ze via je telefoon op de fiets te kunnen gebruiken. Daarnaast hebben we een GPS-exportfunctie gebouwd waar de bezoeker met eigen voorkeuren een GPX of een KML bestand kan downloaden.

Een fietsroute gereden, maar de aanwijzingen kloppen niet, of een weg was onbegaanbaar? Er is een meldsysteem om je opmerking over de route door te geven aan de Fietsersbond. Zo blijft de routeplanner goed up-to-date.

Mobiel en apps

Naast de desktopversie bouwden we ook een mobiele versie. Deze versie, met grote duidelijke knoppen en meer contrast is speciaal voor onderweg. Omdat je onderweg op de mooiste routes natuurlijk weer het slechtste mobiele bereik hebt, bouwden we op deze basis ook een gratis app. Deze zijn vanaf april 2014 voor Android en iPhone te downloaden.

Kijk zelf op de Fietsersbond Fietsrouteplanner om een mooie route in de buurt te zoeken!

Wat wij gedaan hebben:

Two Kings ontwikkelde voor de Fietsersbond Routeplanner een desktop en mobiele website, en een app voor iPhone en Android.

Dit project is opgeleverd in maart 2013.
Vragen? Neem contact op:

070 345 76 28

routeplanner.fietsersbond.nl