BeHague.com - Den Haag Young Professionals

De gemeente Den Haag is een campagne gestart om aan te tonen hoe aantrekkelijk Den Haag eigenlijk wel niet is voor Young Professionals: Den Haag is de stad bij uitstek om te werken, wonen en leven! En zeker ook voor starters op de arbeidsmarkt èn woonmarkt. Om dat te benadrukken en de campagne te ondersteunen, moest daar wel een mooie en classy website bij komen. Na een pitch (pitches doen we bij hoge uitzondering) mochten we aan de slag en maakten we een plan en ontwerp, en bouwden we de website in Bolt. Be The Hague! ofwel, BeHague.com

2017-02/behague-def 2017-02/kaart 2017-02/zeeheldenkwartier

Halverwege 2016 gingen we met elkaar in gesprek. We hadden een mooi ontwerpvoorstel klaarliggen en die viel goed in de smaak. De site moest jong en hip worden, strakheid uitstralen en aanlokkelijk zijn voor young professionals. Er bestonden ook al initiatieven voor websites voor young professionals in Den Haag (particulier) en daar moest deze website qua presentatie en inhoud bovenuit gaan steken.


Het plan werd om per wijk een ambassadeur te hebben die zij of haar wijk zou laten zien door middel van een filmpje en door er iets over te schrijven. Met meerdere partijen kwamen we bij elkaar en na inventarisatie, wireframes sessies en een bijgeschaafd initieel ontwerp gingen we aan de slag. Ondertussen hielden we via de opdrachtgever contact met videoproducenten en infographic designers, om het totaalplaatje uniform te houden. De basis van de website zijn de verschillende uitgelichte young professional wijken in Den Haag, waarop informatie over de young professionals zelf, hun leven in Den Haag en in die betreffende wijk te bekijken is. Ook wordt per wijk door middel van infographics uiteen gezet wat er te vinden, te doen en te beleven is. Een gekoppelde kaart toont per wijk de 'hotspots'.

"We gaan niet live"

De bouw nam enkele weken in beslag en met wat terugkoppelmomenten voor reviews waren we eind augustus 2016 klaar. Alle wijken gevuld met info, de vlogs/videos met de ambassadeurs waren gemaakt en we hadden samen alles samengebracht in de website! Maar we gingen niet live... "Nog lang niet"... Maar gelukkig met een goede reden! De nieuwe website Behague.com viel dusdanig goed in de smaak dat besloten werd een toekomstige campagne van Den Haag Marketing onder te gaan brengen bij de website Behague.com: "30 days as a Hagenees!" Het idee was dan om het geheel begin 2017 in één keer live te zetten. En zo geschiedde.

Try 30 days as a Hagenees!

De campagne '30 days as a hagenees' moest in de site passen maar wel een eigen smoel kunnen krijgen. Doordat we met Bolt werkten als CMS was het eenvoudig om binnen de bestaande setup een afwijkende presentatie te maken.

Het ontwerp en concept van de campagne - binnen de bestaande stijl van Behague.com- kwam vanuit Havas Lemz uit Amsterdam. Technisch werd de campagne een onderdeel van behague.com met een eigen url: www.30daysasahagenees.nl
De campagne is inmiddels van start gegaan en loopt van begin februari tot eind maart.

Wil je de nieuwe website van BeHague bewonderen? Dat kan uiteraard op BeHague.com

Wat wij gedaan hebben:

concept, uitwerking, webdesign en bouw van BeHague.com

bouw en inpassing, deels ontwerp van www.30daysasahagenees.nl

(inschrijf)koppeling met social media

Dit project is opgeleverd in april 2017.
Vragen? Neem contact op:

070 345 76 28

behague.com

Gerelateerde projecten