OnzeLootjes

Bij Two Kings werken we overdag gewoon aan de opdrachten van klanten, maar zoals we wel vaker gezegd hebben, werken we in onze vrije tijd graag aan hobbysites. Het meest recente voorbeeld daarvan is Onzelootjes.nl.

2014-08/onzelootjes01.jpg 2014-08/onzelootjes02.jpg

OnzeLootjes is ontstaan omdat Maaike, collega ontwerper van Eend, zich op Twitter beklaagde over de kwaliteit van de lootjestrek websites. En het is er inderdaad treurig mee gesteld. De meeste websites staan vol met reclame, nutteloze features, zijn niet echt mooi, en zijn zeker niet mobiel te gebruiken. Lodewijk en Anke van Two Kings riepen meteen dat ze dat wel beter konden, en dat er dan zeker 'popkes' in moesten.

Popkes?

Ruim een jaar geleden is de website SortOfDate gebouwd, door een enthousiaste groep werknemers en vrienden van Eend. En dat leek ons een mooie basis om op door te gaan voor een lootjestrek website. Dus hebben we dezelfde groep weer opgetrommeld om 'even' een nieuw project op te pakken.

'Even' de site bouwen

Makkelijker gezegd dan gedaan, op een zondag zaten we met Robert Jan, Marrije, Maaike, Ivo, Albert, Lodewijk S., Anke en Lodewijk E. om de tafel om de website te bouwen. Ivo, Maaike en Anke deden het ontwerp, Robert Jan de html, Marrije de teksten, en Albert en de Lodewijks de back-end. En omdat iedereen wist dat alles snel moest, werden er lekker pragmatisch beslissingen gemaakt, niet te lang met pixels geschoven, en vooral heel hard gewerkt.

Uiteindelijk heeft het een paar avonden en middagen geduurd, maar het resultaat mag er zijn: Een website om lootjes te trekken, die er feestelijk uitziet, zonder reclame, en die je fijn op je tablet of smartphone kan gebruiken. Je kan je eigen popke aanmaken, en je krijg op die manier een leuk, en vooral vrolijk overzicht wie er allemaal meedoen.

Overtuigd?

Ga lootjes trekken!

Andere blogs