Nieuwe Twitter timelines

Enige tijd geleden heeft Twitter zijn API versie 1.0 uitgezet, waardoor op veel websites de custom Twitter timelines niet meer werkten.

Twitter had het al een tijdje aangekodigd, maar half juni 2013 stopte de Api 1.0 er dan echt mee. Resultaat: iedereen die zijn timeline ophaalde via de mooie scriptjes van Sea of Clouds of bv het oude blogger scriptje, kreeg geen tweets meer op zijn website te zien. Niet zo mooi, dus wat doen we eraan?

Twitters eigen widget

De snelste manier om dit op te lossen is om de eigen timelines van Twitter te plaatsen. Dit zijn widgets die je kan aanmaken via je Twitteraccount, en die er altijd hetzelfde uitzien. Saai, maar degelijk. We hebben een pagina gemaakt met de voorbeelden en de mogelijkheden van deze timeline.

Voordeel is dat het snel staat, nadeel is dat er weinig aan te customizen is.

Nieuw leven voor oude scripts

Daarnaast poppen er in de laatste maanden alweer mogelijkheden op om de bestaande scripts weer nieuw leven in te blazen, zoals deze fix voor Sea of clouds met Api 1.1.

Ook heeft Andrew Biggart een mooi PHPscriptje gemaakt wat in combinatie met OAuth je laatste tweets ophaalt.

Voldoende mogelijkheden dus, en afhankelijk van je wensen, eisen en eigen kennis kan je je tweets zo custom maken als je zelf wil. Meer info over het aanpassen van je Twitter timeline op je website? Je kan altijd contact opnemen met ons via info@twokings.nl

Andere blogs