Mobiele site strand-denhaag.nl

Als je in Den Haag woont, dan zit je als het lekker weer is natuurlijk graag aan het strand. Als je ook nog nerd bent, dan bouw je daar meteen een website of een app voor.

Een site die nog miste

Omdat er weinig info te vinden was op één centrale plek online over de verschillende strandopgangen, heb ik (Anke) als hobbyproject het maar eens op me genomen om daar een mooie website voor te bakken. Zo is Strand-denhaag.nl afgelopen jaar gemaakt. Een duidelijk overzicht van alle stranden, en je kan er je strandtent selecteren op basis van faciliteiten als bv. een speeltuintje of wifi.

Maar wat nou als je onderweg even snel wil kijken waar dat strand is waar je oom een feestje geeft, en hoe je er komt? Voila: op een tweetal regenachtige dagen ook een bijbehorende mobiele website gemaakt: m.strand-denhaag.nl . De site heeft een beetje een app-feel, maar pretendeert niet om een app te zijn. (Lees hier waarom) Het moet vooral een handige tool zijn om snel info te vinden.

En daarnaast is het ook nog ontzettend leuk om te maken. Als de zon niet schijnt tenminste. Want dan zit ik liever op het strand. ;)

Edit: 2011 vs 2014

Dit artikel is geschreven in 2011 en illustreert mooi de instelling over mobiele websites van die tijd. "Niet alleen de vormgeving moest geënt zijn op een kleiner scherm, ook gebruiken mensen mobiele websites op een andere manier dan normale websites. En je kan veel meer gebruik maken van de mogelijkheden die reeds in de telefoon aanwezig zijn, zoals het meteen laten bellen van een telefoonnummer. Of het doorverwijzen naar een locatie op de kaart."

Tegenwoordig (2014) bouwen we websites vanaf een mobiele versie op. Mobile first. De informatie is identiek aan die op een grote scherm, en we behandelen de mobile gebruiker niet anders als elke andere gebruiker. Ook de website van Strand-denhaag is veranderd, en is tegenwoordig responsive en mobile first. Een mooi voorbeeld van hoe snel de manier van sites bouwen verandert.