Een nieuwe site voor Two Kings

Men zegt wel eens "Bij de loodgieter thuis lekt altijd de kraan". Ken je die uitdrukking? Het komt er op neer dat heel veel mensen - ook al zijn ze heel goed in hun vak - er door verschillende redenen vaak niet aan toe komen om voor zichzelf goed op orde te hebben wat ze dagelijks voor hun klanten doen…

Dat was dus bij ons ook een beetje het geval. De vorige Two Kings website was ruim 5,5 jaar oud en ondanks dat 'ie er niet slecht uitzag of stuk was, was het toch de allerhoogste tijd voor een nieuwe site voor onszelf. De oude site was niet responsive, geen HTML 5 / CSS3, en draaide nog op ons oude CMS.  

Volgens ons wijst het meeste zichzelf op de site: We hebben ons best gedaan om alles overzichtelijk aan te bieden in een heldere, platte structuur. En vooral ook niet te veel: in ons portfolio staan lang niet alle projecten die we de afgelopen tijd gedaan hebben, maar slechts een selectie van de projecten waar we trots op zijn, en die een goede doorsnede laten zien van het werk dat wij zoal doen. 

De site zelf is een echte team-effort: Met zijn allen hebben we gewerkt aan het ontwerp, de implementatie en de inhoud. Hieronder in het kort een aantal van de kenmerken:

  • CMS: Zoals niemand zal verbazen, draait deze site natuurlijk op Bolt. Het 'eenvoudige, eenduidige en geraffineerde' CMS dat voor een groot deel door Two Kings ontwikkeld wordt.
  • CSS: De CSS van de site is modulair opgezet met behulp van Sass. We gebruiken hiervoor (delen van) het Foundation framework, waar we alle overbodige ballast uit hebben verwijderd, om deze geheel naar onze eigen hand te kunnen zetten. Via Grunt wordt dit alles netjes gecompileerd en geminimaliseerd.
  • HTML: De HTML van de site is met de hand samengesteld, en ook geheel modulair opgebouwd. Om op deze manier ook de broncode lekker leesbaar te houden.
  • De website is geheel responsive. Zodat deze ook goed lees- en bruikbaar is op 'mobiele devices'. 

De komende tijd gaan wij nog door met het verfijnen van deze aspecten aan de website: Schaven aan de teksten, nieuwe items aan de portfolio toevoegen als we een nieuwe blije klant hebben. En - omdat we toch een beetje nerds vakidioten professionals zijn - blijven we ook aan de code achter deze site sleutelen. Kom je op de site nog zaken tegen die niet helemaal duidelijk zijn: neem vooral contact met ons op. Dit geldt natuurlijk ook als we jouw bedrijf kunnen helpen met het ontwerpen, ontwikkelen of realiseren van een mooie website, webapplicatie of mobiele app. 

Andere blogs