De bewaarplicht. Wat doet Nederland?

De richtlijn die ten grondslag ligt aan de 'bewaarplicht' is door de Europese Unie ongeldig verklaard. Bits of Freedom vroeg ons als vriendendienst een site te maken voor hun campagne om de Nederlandse bewaarplicht van telefonie en internetverkeer van tafel te krijgen: En wat doet Nederland?

2014-09/watdoetnederland.png 2014-09/watdoetnederland_mobiel.png

Omdat we Bits Of Freedom en hun inspanningen een warm hart toedragen hebben we deze website voor ze gesponsord. De basis is een eenvoudige vijf-pagina site in html, die te zien moet zijn op alle platforms, van mobiel tot het brede desktopscherm. We bouwden deze site dus responsive.

Heldere styling en beeldtaal

De gebruikte beelden zijn allemaal onder 'creative commons' licentie van Flickr, net als de icons voor de vlaggen op de vierde pagina. Bits of Freedom heeft een volledige set iconen ter beschikking, en kan dus eenvoudig een land toevoegen in de lijst. De styling van de site is gebaseerd op hun huisstijl, dus stevige grote blokken en heldere kleuren.

En die bewaarplicht?

Die moet natuurlijk snel van tafel (Acht redenen waarom). De wet is een enorme inbreuk op de privacy van alle Nederlanders. Wij droegen ons steentje al bij met deze site. Help Bits of Freedom ook door bijvoorbeeld een mail te sturen aan je favoriete tweedekamerlid of de Vaste Commissie van Veiligheid en Justitie.

Bekijk 'En wat doet Nederland?'