Menu

Two Kings Support 070 3457628

Aanpak

Elke opdracht en elke klant is anders, maar we baseren ons proces op dezelfde stappen. Zo komen we voor elke vraag en elke website tot goede solide oplossingen. We leggen je hieronder graag uit wat we in elke stap van het proces voor je doen.

Contact

Ieder project begint met het eerste contact. Of het nu gaat om een offerteaanvraag of dat je gewoon even wil komen praten om kennis te maken, in het eerste gesprek merk je meteen of het klikt. Jij kan toelichten wat je doet, waarvoor je bij ons aanklopt en uitleggen wat je verwacht van een webbouwer. Wij laten zien wat wij voor je kunnen doen en kunnen alvast met je meedenken voor oplossingen.

We hebben graag een klik in de samenwerking en willen dat klanten met ons samenwerken omdat we een goede relatie hebben, niet omdat ze dat contractueel verplicht zijn.

De offerte

Op basis van je wensen en eisen maken we een offerte. Weet je niet precies wat je wil? We spreken graag alles met je door, en geven dan per onderdeel de kosten aan, zodat je kan beslissen wat er gedaan gaat worden. Bij een beperkt budget zoeken we oplossingen om toch te bouwen wat er nodig is, of komen we met alternatieven.

Aan pitches doen we uit principe niet mee. We kunnen een prachtontwerp voor je maken waardoor je voor ons kiest, maar dat wil niet zeggen dat we voor jou de juiste partij zijn en dat dat een goede website oplevert. Liever volgen we het proces van overleg, wireframes en daarna pas het ontwerp en de bouw, zodat je een website krijgt die niet alleen mooi is, maar ook nog exact doet wat je nodig hebt.

Op onderstaand startformulier kan je alvast wat vragen beantwoorden die bij het maken van de offerte voor ons van pas kunnen komen. Het is niet verplicht, maar het geeft ons vaak een beter beeld van jullie wensen:

Download het startformulier

Kick-off meeting

Indien jullie besluiten met ons in zee te gaan, bespreken we in de kick-off meeting wat we gaan doen. We stellen zoveel mogelijk vragen om alles duidelijk te krijgen, en leggen uit waar onze werkzaamheden stoppen en die van de webredactie of de vormgevers beginnen. Zo weten alle partijen wat er in het proces verwacht wordt.

Aan de hand van de offerte kijken we wat de werkzaamheden gaan worden, we spreken een planning af en eventueel faseren we naar prioriteit. Als er een probleemstelling is gaan we op zoek naar een solide oplossing of we spreken een proces af om tot die oplossing te komen.

Wireframes

De wireframes zijn de basis van je website. We maken samen een schematische indeling van de belangrijkste pagina's en kijken naar de prioriteiten. We herstructureren informatie van je huidige website of bekijken waar nog informatie mist. Zijn er statistieken van de oude site? Hieruit kunnen we opmaken waar de bezoekers van je site naar op zoek zijn. Dat is vaak anders dan wat je zelf verwacht.

In een uitgebreid wireframetraject maken wij van de digitale wireframes een doorklikbaar prototype. Zo kunnen we snel bepalen of de indeling intuïtief werkt voor de bezoekers.

In de wireframes zit nog geen kleur of vormgeving, omdat we puur naar de aangeboden informatie kijken. Op die basis gaan we door met de ontwerpfase.

Bekijk een voorbeeld wireframe

Ontwerp

Op basis van de huisstijl, of from scratch starten we het ontwerp van de gewireframede pagina's. Deze opzet presenteren we het liefst persoonlijk. Zo kunnen we onze keuzes goed toelichten en kunnen we vragen meteen beantwoorden.

Afhankelijk van het budget doen we één of meerdere voorstellen. We werken het voorstel van je voorkeur uit in een aantal feedbackrondes en uiteindelijk hebben we een serie definitieve bestanden met het ontwerp van je website.

Heb je een eigen ontwerper die je graag inzet?

We kijken graag samen naar de wireframes en lichten de keuzes toe, zodat deze een goede vormgeving kan maken op het prototype dat er al ligt. Tijdens de bouw ruimen we tijd in om samen met de ontwerper nog even te kijken of de vormgeving nog naar wens wordt uitgevoerd.

Bouwen

Als het goed is is er in de wireframes en de vormgeving al alles afgesproken over de website, dus wij kunnen aan de slag. We bouwen je site met de modernste technieken, die netjes terugvallen naar goed werkende alternatieven in de oudere browsers. Als we zaken tegenkomen die anders zijn dan afgesproken zullen we dat met je overleggen en komen we met een alternatieve oplossing.

Wij werken met open-source software zoals Drupal en Bolt, op frameworks zoals Foundation en Bootstrap en rekenen geen licentiekosten. Ook is de website in het geheel eigendom van de klant. Wij willen liever dat je met ons werkt omdat het goed klikt, dan omdat je ertoe verplicht bent.

Bolt CMS logo Drupal CMS logo

Opleveren, hosting & onderhoud

Als de website af en gevuld is zetten we deze op de liveserver. Als er nog geen hosting is kunnen wij deze voor je verzorgen of één van onze partners aanraden. Na de oplevering heb je twee maanden garantie op de werkzaamheden. Dit is een periode die bij testen en normaal gebruik voldoende is om alle bugs te vinden.

Voor de doorontwikkeling en het onderhoud kunnen we een SLA (onderhoudscontract) met je afsluiten voor een bepaald aantal uren per kwartaal. Hiervoor kunnen we regelmatig (security)updates doorvoeren en op jullie verzoek kleine aanpassingen doen.