slepen!

« Terug naar Blog

Mobiele site strand-denhaag.nl

Snel een lekker strand uitzoeken!
Gepost door Anke op 29 Jun Reageer

Als je in Den Haag woont, dan zit je als het lekker weer is natuurlijk graag aan het strand. Als je ook nog nerd bent, dan bouw je daar meteen een website of een app voor.

Omdat er weinig info te vinden was op één centrale plek online over de verschillende strandopgangen, heb ik (Anke) als hobbyproject het maar eens op me genomen om daar een mooie website voor te bakken. Zo is Strand-denhaag.nl afgelopen jaar gemaakt. Een duidelijk overzicht van alle stranden, en je kan er je strandtent selecteren op basis van faciliteiten als bv. een speeltuintje of wifi.

Maar wat nou als je onderweg even snel wil kijken waar dat strand is waar je oom een feestje geeft, en hoe je er komt? Voila: op een tweetal regenachtige dagen ook een bijbehorende mobiele website gemaakt: m.strand-denhaag.nl . De site heeft een beetje een app-feel, maar pretendeert niet om een app te zijn. (Lees hier waarom) Het moet vooral een handige tool zijn om snel info te vinden.

Snel zien of het een hondenstrand of naakstrand is.Duidelijke knoppen om bij de inhoud te komenMeteen kijken waarvoor je bij een strandtent terecht kan!

Dit project illustreert mooi onze instelling over mobiele websites. Niet alleen de vormgeving moet geënt zijn op een kleiner scherm, ook gebruiken mensen mobiele websites op een andere manier dan normale websites. En je kan veel meer gebruik maken van de mogelijkheden die reeds in de telefoon aanwezig zijn, zoals het meteen laten bellen van een telefoonnummer. Of het doorverwijzen naar een locatie op de kaart.

En daarnaast is het ook nog ontzettend leuk om te maken. Als de zon niet schijnt tenminste. Want dan zit ik liever op het strand. ;)

Meer van dit

feed TwoKings.nl runs on PivotX