slepen!

« Terug naar Blog

De top 5 van Peter

Gepost door Peter Boorsma op 31 Dec Reageer

Op mijn visitekaartje staat "Peter Boorsma - Meester der goede smaeck" en wie ben ik om die titel te bezoedelen. Een lijstje dus met helaas maar vijf liedjes en dan ook nog eens in willekeurige volgorde. Ik ben de vader, de zoon, de heilige geest van Leo Blokhuis. Ik ben de uitvinder van de wereldwijde muziekpers. Want ik ben Peter.

Klik dus vooral verder voor vijf ultieme popliedjes uit het poparchief van het jaarrrrrrrrrr tweeduizendentien.

Van onderstaande liedjes kon ik geen Youtube filmpjes vinden die ik goed genoeg vond of iets toevoegden aan de muziek. Daarom alleen linkjes naar Spotify.

Triggerfinger – Love Lost in Love

Nog net op tijd voor de jaarlijstjes verscheen All This Dancin' Around, het tweede album van het Vlaamse Triggerfinger. Een typische no nonsense rockband. Lomp hard, superstrak spel en toch melodieus en sexy genoeg voor een groter publiek. Dat was afgelopen Lowlands goed te merken: de band speelde een bomvolle Alphatent plat.

Triggerfinger – Love Lost in Love op Spotify

Liars - Proud Evolution

Het beste concert wat ik dit jaar zeg, waren de Liars in Tivoli de Helling.  De spanningsboog die in Proud Evolution zit, is tekenend voor de concerten van de band, die het hard/zacht spelletje als geen ander onder de knie heeft en dat afwisselt met uitermate dansbare stukken. En boven alles is het hard en overtuigend. Hard, mijn lievelings.

Liars – Proud Evolution op Spotify

Errors - Beards

Zo'n perfect liedje dat zonder tekst bestaansrecht heeft. Een minisoundtrack voor.. ja, voor wat eigenlijk? Errors doen het. Die bandnaam is dan ook ietwat ongelukkig gekozen.

Errors – Beards op Spotify

Suuns - Arena

Suuns was toch wel de ontdekking van het jaar. De band klinkt zwaar door Radiohead en het onvolprezen Clinic beïnvloed maar heeft uiteindelijk toch een heel eigen sound. De referenties zijn dan ook positief. Arena klinkt weird, spooky en ook dansbaar. Hopelijk zien we de band terug op de Nederlandse podia in 2011. Ik heb er wel 19% BTW voor over.

Suuns – Arena op Spotify 

The Fall - Y.F.O.C. / Slippy Floor

Your future, our clutter, spreekt Mark E. Smith. Het is de titel van de honderdmiljoenmiljardste plaat van The Fall. Ik voorspel dat in het jaar 2176 The Fall nog cool is en Mark E. Smith nog steeds overtuigend arrogant. De held.

The Fall – Y.F.O.C. / Slippy Floor op Spotify

Meer van dit

feed TwoKings.nl runs on PivotX